A LETTER TO MISTER VALENTIJN

“Tussen haat en liefde zit een dunne lijn”, wie kent dat gezegde? Ik hoor nu een massa aan mensen in mijn hoofd: “Ik! Ik! Ik!” Nou ja, ikzelf ken het natuurlijk ook en dat is eigenlijk een beetje het gevoel wat Valentijnsdag bij mij oproept.

Valentijnsdag ligt weer voor de deur en je ken overal weer van die zoetsappige cadeautjes voor je vriend/vriendin kopen. Loop je even de action in voor een dweil, moet je bij gangpad 6 spontaan kotsen van alle ik hou van jou cadeautjes.

Wat is het toch hè met Valentijnsdag? De feestdag die we zelf hebben ingelast omdat het zo moeilijk is om 365 dagen van je geliefde te houden door ons drukke leven. Zie je het al voor je: “Schat, ik ga even boodschappen doen, daarna heb ik een afspraak bij de kapper en daarna kom ik even een uurtje van je houden.” “Oh nee maar schat, om 18:00 ga ik fitnessen, lekker gezond doen en wanneer ik terug kom moet ik nog even bezig met werk” “Ah andere keer dan maar, volgende week donderdag?” ‘’Is goed doen we volgende week vrijdag, om 16:00’’

valentijn

De grap van deze hele ‘’feestdag’’ is dat iedereen er zo’n grote mond over heeft. Mensen met of zonder partner.

De mensen zonder partner roepen het aller hardst dat ze Valentijn belachelijk vinden. Goh, vind je het gek met die kut kop van je, single en alleen op de bank. Zip je smoel hoor! Je bent je gebroken hart aan het weg eten met chocola op de 14e en de rest van het jaar ook als ik zo naar je lichaam kijk psshh.
Nee maar eerlijk, alle singles zeggen het boeit ze geen fuck, maar wanneer 14 februari dan ook daadwerkelijk daar is voelen we ons toch een beetje eenzaam en zielig. Ik in ieder geval wel.

En dan heb je nog de mensen met een partner die het nog net niet levensgroot in lettertype Times New Roman, lettergrootte 72 pt. op elk social mediakanaal neerzetten: “VOOR MIJ IS HET ELKE DAG VALENTIJSDAG.” Eh eh tranquilla mami, vorige week zat je nog huilend op de schoot van Ali in club Blu omdat je papi geen tijd voor je had, maar dat terzijde.

Mr. Valentijn heeft het back in de dayz echt moeilijk voor ons gemaakt want eerlijk, als stel (spreek uit ervaring, sorry ex) zeg je meestal tegen elkaar “laten we er geen issue van maken als we niets kopen of niks doen”, maar wanneer het dan 14 februari is en er geen spektakel plaats vindt, bel je direct je vriendin op omdat hij een hond is die niets om je geeft en je hem wel even laat zien wat een spektakel is.

Al met al, single of in een relatie, een hell van een dag en dat op de dag dat we extra lief voor elkaar moeten zijn of ons geliefd moeten voelen.

 

Daarom hier een brief aan Mr. Valentijn

FUCK YOU

howbowdah

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *