Handleiding: Hoe overleef ik de feestdagen 2.0

🎄 Tip 1: Let your inner Fergie out!
Heel leuk dat familie kerstdiner maar die oneindige vragen over je werk, over je resultaten op school en of je nou al een leuke vent aan de haak hebbb geslagen, daar word je ook niet vrolijk van. Dus, wanneer tante Beppie je weer iets wilt vragen schuif je snel haar cadeau onder d’r neus. Alsjeblieft en nou je bek houwe!

🎄 Tip 2: Skerr zijn is ook een kwaliteit
Oké, het meest kutte aan de feestdagen zijn al die duizenden cadeautjes die er gekocht moeten worden. Ain’t nobody got floes for that. Zorg er in ieder geval voor dat je 1 kerstdag bij jou thuis viert a.k.a studentenkamer van 1 bij 1. Zo zorg je er voor dat jij de touwtjes in handen hebt.  Ik hoor de vraag al komen: ”Met cadeautjes?” – Ja joh met cadeautjes, maximum van 1 euro-

 

🎄 Tip 3: Sip till you kots by your finger tip
Al dat eten en al die kilo’s. Heb je het hele jaar door extra je best gedaan om gezond te eten of 10 keer per week te sporten, zit het er na 2 á 3 dagen zo weer aan. Er is een trucje voor, je wilt natuurlijk niet eetstoornis achtig de dagen door en jezelf verhongeren.
Mijn advies luidt: “Drink die wodka zoals je nog nooit hebt gedronken.”Ik durf te wedden dat het avondeten voor 00:00 dan je lichaam weer uit is. Succes!

 

🎄 TIP 4:  Kerst foto’s
Mijn god, als ik alleen al naar het woord kijk krijg ik spontane migraine. Wie heeft dit ooit in het leven geroepen, ik wed dat het baby jesus niet was.
Van die tatta “ik ben model in turkije fotoshoots” die gehouden worden met de familie bij de kerstboom.

“Oom Gert even je hoofd 1 tikje naar links”, “Oma Jannie houdt uw kunstgebit nou godverdomme in uw bek” en dan heb je nog je neefje Bas  -die de hele tijd met zijn piemel loopt te spelen- “Handen boven de tafel BAS!”

Nee gewoon nee, breek die fucking domme traditie en geniet van het eten en maak a.u.b spontane foto’s.

Niemand zit te wachten op Oma Jannie die de kerstboom probeert tegen te houden alsof ze in fucking PISA is.

🎄Tip 5: Always time for a glass of wine
Niet iedereen heeft de zelfde humor als dat jij hebt en dat is ook niet erg want hè, niemand is nou eenmaal gelijk aan elkander (dit woord haat ik zo).

Dus, wanneer je neefje lulletje rozenwater weer een grap vertelt die hij elk jaar weer maakt of je tante het hilarisch vindt hoe je al eeuwen doet over het behalen van je diploma, reageer niet vanuit je onderbewuste maar reageer heel erg bewust.

Nu vraag je je vast af hoe je dat doet? Nou, zo:
Adem in – Adem uit
Zorg dat je warme arm spieren hebt, trek de kurk uit je fles wijn.
Vul je glas tot aan het randje, zuip je glaasje leeg
Voel hoe de wijn door je keel en je slokdarm naar je maag glijdt

 

Nu zal je reageren met een lach alsof je het ook echt grappig vindt en waarschijnlijk is dat ook het geval. Ik zeg neem er nog 1!

🎄 Tip 6: Helemaal knettaaahh
Heb je altijd al eens hard drugs willen proberen maar je durft het niet?
Kijk dan gewoon even naar de overbuurman die het mooist versierde huis van 1994 probeert te winnen. Een paar uur kijken naar al die lampjes en je wordt zonder drugs aan te raken helemaal knettaaahhh. Ey buurman, lekker goedkoop! Ken je da vakah doen?

🎄Tip 7: Baddie winkle
Helaas hebben we niet allemaal het geluk dat baddie winkle onze oma is. Je vraagt je altijd af hoe het kan dat er zulke coole oma’s bestaan maar dat die van jou hartstikke saai is en je stiekem een hekel aan haar hebt omdat ze totaal niet aardig is.

Bekijk het eens van de andere kant. Oma Nannie is hartstikke doof, jij hebt een wijntje te veel op. Je kunt nu eindelijk eens eerlijk zeggen wat er op je hart ligt.

Wat zeg je mijn kind? JA OF JE WORST LUST K*T WIJFFFF!
SAVAGE OUT

🎄 Tip 8: Er wordt gefeest in de tent en gespaced in de tent
Word je ook altijd gek van dat getetter van je tantes die veel te luidruchtig zijn en het de hele avond hebben over onzin? Maak dan gewoon even een spacecake en zet hem op tafel. Moet jij eens opletten hoe snel ze stil zijn. Ook mooi meegenomen als het nichtje met adhd ook even een stukje neemt. ”Mama mag ik nog een stukje”, ” Van mij wel hoor lieffieee” Sit your ass down girl!

 

Fijne feestdagen allemaal en ondanks alle familie verplichtingen geniet vooral van elkaars aanwezigheid.  See you guys in 2017

Life is short break the rules
Forgive quickly
Kiss slowly
Love truly
Laugh uncontrollably
and never regret anything that made you smile.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *