HET LEED DAT ’25 JARIGE LEEFTIJD’ HEET

25

25 jaar en opent Facebook. Leest timeline. Gaat huilen in een hoekje.

Wie herkent dit?

Ik moet zeggen ik heb altijd al een hekel gehad aan Facebook, kudde dieren, mensen die het gebruiken als een dagboek of mensen die mooie verhaaltjes vertellen het liefst over de rug van iemand anders om zoveel mogelijk duimpjes omhoog te scoren of comments te pakken.

Maar dit, dit is anders. Tegenwoordig kun je geen moment rustig op Facebook kijken zonder dat je wordt doodgegooid met baby nieuws. Besef dat ik het trouw nieuws, ik ga samenwonen nieuws, ik heb een vaste baan nieuws of wij hebben een huis gekocht nieuws even achterwege laat (om de pijn te verzachten.) Mooi klote want nu heb ik het vooralsnog genoemd. Facebooken doe ik ter ontspanning maar nu doe ik het liefst ontsnappings van Facebook. 1 SECONDE OP FACEBOOK, REALITY HIT YOU IN THA FACE WITH A CHAIR BITCH.

Ik ben zo iemand die dan gaat nadenken hè. Ik ga kijken naar al dat volwassen nieuws on the timeline en reflecteer dit even op mijzelf.
Heb ik een huis? Check? Huurwoning maar een huis is een huis, toch? Wel samen met m’n nichtje, dus dat is een soort van samenwonend dat telt vast ook wel?
Heb ik een baan of ga ik naar school? Not so check at all
Heb ik een relatie? *Ik sta mijzelf even in de spiegel uit te lachen* I’ll take that as a no

Ik raak nu lichtelijk in paniek.

Jongons eerlijk is eerlijk een kwart eeuw zijn is ook gewoon een kut leeftijd. Can I get an amen? Kijk je om je heen, is de ene helft van je vrienden net weer begonnen met school na 5 jaren bier zuipen tussenjaren waarvan zijn of haar moeder nog zijn/haar wasjes draait en kookt en de andere helft is al getrouwd, heeft een kind en een koopwoning en is zelf nog net geen opa of oma.

En jijzelf, ja waar hoor jij eigenlijk bij?

Het is ook allemaal niet erg jongons, iedereen heeft zijn eigen tempo. Maar sommige mensen hebben wel een beetje dat tempootje erin als Jairzino. Tik tak, tik tak tempo, Fasta, tempo!

Ja oké, zo denk ik alleen maar omdat ik totaal, verre van huisje boompje beestje leef atm. Maar als ik denk aan vroeger en mijn toekomstplannen ja dan ben ik wel even een beetje erg diepgezonken. Misschien waren het ook onrealistische doelen. Ik bedoel ik wou op mijn vijfentwintigste sowieso al wel één kind hebben het liefst in verwachting van de tweede. Well well well mission failed very hard hiero.

Als kleine meittt van twaalf jaar wist je natuurlijk ook niet dat je tot de generatie Z behoorde inclusief fuckboys not ready for a relationship want ik ben op geld maar als thot_girl_ een DM gooit om dr pussycat te eten te geven wil ik wel tijd vrij maken onzin.

Zo wereldvreemd was je destijds, ja dat was het goeie oude leven. Het oude leven waarin je thuiskomt van school. Mama een theetje voor je had gemaakt. Je als huiswerk had om een schoen te tekenen.
-Ja die kon je toen alsnog niet waarderen- Maar daar teken ik nu voor vriendinnen (letterlijk) Jij wilt schoen lerares? Ik maak schoooeeen voor jou, ik teken hondrerd als jij wilt alles liever dan onderzoeken doen en theoretische kaders maken.

Oké ik dwaal af. Maar het goede leven waarin je moeder/vader het eten maakte en natuurlijk de was deed. Dat je kamer altijd spik en span was ook al had je hem niet zo achter gelaten etc. etc. Ja dat waren nog eens tijden.

Maar nu, nu ben je 25. Heb je een lening bij DUO waarvan je nog liever ontsnapt dan de facebook preggy nonsens. Nu ben je 25 met een magnetron maaltijd in de oven omdat je geen magnetron hebt. Ben je 25 met 2 verschillende sokken aan omdat je één sok van het witte paar bij de zwarte was hebt ingedaan.

Nu ben je 25 en helemaal nog niet klaar voor kinderen, trouwen en de hele reutemeteut. Dus dank je God aan het einde van je timeline dat je toch nog niet tussen het: wij krijgen een baby, ik ga trouwen, wij gaan samenwonen, ik heb een vaste baan en een vast contract gekregen en wij hebben ons eerste huis gekocht rijtje thuishoort.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *